První titul na okruhu ATP získal do své sbírky úspěchů v australském Adelaide Jiří Lehečka. Prostějovský tenista v generálce na Australian Open porazil skvělé soupeře a vybojoval cennou trofej. V žebříčku ATP se díky tomu posunul na 23. příčku.

„Je pro mě těžké něco říkat, jelikož z mého prvního titulu jsem neuvěřitelně nadšený,“ popisoval své dojmy bezprostředně po finálovém duelu Lehečka. „Děkuju mému trenérovi Michalu Navrátilovi, mé rodině za podporu, všem, co mi drželi palce. Když bude šance, rád přijedu znovu. Snad se uvidíme za rok,“ dodala česká jednička.

Lehečka v průběhu turnaje narazil na celou řadu skvělých soupeřů. Na skvěle hrajícího tenistu ale nestačil ani světová osmnáctka Nicolás Jarry z Chile nebo Američan Sebastian Korda. Ve finále stál v cestě Jack Drapper. Brit byl zpočátku lepší a získal první sadu, ve druhé byl za stavu 4:4 dva míče od zisku podání českého soupeře. Hráč prostějovského TK Agrofert ale dokázal přitlačit, srovnal krok a v rozhodující sadě rychle získal vedení 3:0 a náskok si pohlídal. „Dva sety byl lepší soupeř, chvílemi hrát na úrovni světové pětky,“ ocenil protivníka vítěz turnaje.

Z triumfu měl obrovskou radost. „Splnil se mi jeden velký sen. Vždycky jsem chtěl vyhrát trofej, o to lepší je, že se mi to podařilo zrovna tady v Adelaide, protože Austrálii miluju. Navíc proti Jackovi, který umí fantastický tenis. Známe se od dětství, vím, jak umí být nebezpečný, když je zdravý. I proto má trofej velkou cenu,“ dodal Lehečka.