Jakub Menšík i Vít Kopřiva postoupili do hlavní soutěže přes úspěšnou kvalifikaci. Oba pak vypadli po pětisetových bitvách, rozdíl byl v tom, že Kopřiva skončil už v první rundě a Menšík se loučil o kolo později.

V utkání s Hubertem Hurkazcem mladý tenista vedl 2:1 na sety a polská světová devítka jen obtížně hledala cestu, jak protivníka zastavit. Menšík zahrál řadu vítězných úderů, dařilo se mu na servisu, doplatil ale na menší zkušenosti a velký počet nevynucených chyb.

„Zápas měl neuvěřitelně moc příběhů, byla tam spousta povedených i nepovedených momentů. Těch nepovedených bylo bohužel o něco víc, proto mi utkání v pátém setu takhle uteklo,“ konstatoval Menšík. „Mohl jsem mít první skalp hráče z první desítky. Příště už to snad vyjde,“ přeje si prostějovský rodák.

První pětisetové utkání odehrál také Kopřiva s nasazeným Sebastianem Kordou. Český tenista měl dokonce v rozhodujícím dějství brejk, od stavu 2:0 už ale žádnou další hru nepřidal. „

„Možná to byla daň z nezkušenosti, že jsem hrál první utkání v hlavní soutěži na grandslamu. Musím si tím prostě projít. Po dvou prohraných setech jsem se dokázal zlepšit a dobrý byl také začátek páté sady. Pak jsem ho ale svou nezkušeností vrátil do hry a už byl lepší,“ přiblížil své pocity Kopřiva, který uznal, že v závěru neměl potřebnou sílu. „V koncovce to bylo vidět, byl jsem horším hráčem. Ale už se těším, až si třísetový zápas zopakuji. Co nejdříve,“ plánuje útok na další grandslamy Kopřiva.