Všech deset hráčů z první světové desítky se postavilo do zápasů úvodního kola megaturnaje v Indian Wells, kde každoročně naplno startuje tenisová sezóna v zámoří. Přímo do hlavní soutěže se ve dvouhře dostali hned tři tenisté z Prostějova.

Úspěšnou premiéru na „tisícovce“ má za sebou Jakub Menšík, který od pořadatelů po posledních skvělých výkonech dostal divokou kartu a porazil jihokorejského kvalifikanta Song-čchana Honga. Následně po velkém boji prohrál ve třech setech s domácím Benem Sheltonem nasazenou šestnáctkou.

„Ještě před několika měsíci by mě ani nenapadlo, že si v Indian Wells zahraji hlavní soutěž. Doufám, že jsem pořadatele nezklamal a za volnou kartu odvedl slušnou práci,“ uvedl Menšík, kterého i po prohraném utkání vyprovázeli diváci potleskem.

Podobný osud potkal Tomáše Macháče. Na výhru v úvodním duelu nedokázal navázat v souboji s jednadvacátým nasazeným Francouzem Adrianem Mannarinem. „Nebyl to můj den,“ posteskl si Macháč, který v zápase získal jen tři hry.

Jiří Lehečka vstoupil do turnaje jako nasazený tenista až ve 2. kole a přetlačil Brandona Nakashimu z USA. „Rozhodně to nebyl žádný lehký soupeř na rozehrání. Vítězství má svoji cenu,“ poznamenal Lehečka.

Ženám se příliš nedařilo. Karolína Plíšková prohrála hned v prvním kole a o jedno utkání více odehrála Kateřina Siniaková. Proti nasazené Ukrajince Elině Svitolinové odehrála zajímavý duel, v rozhodující sadě ale české tenistce došly síly.

 

VÝSLEDKOVÝ SERVIS

MUŽI

Indian Wells

Dvouhra – 1. kolo: Macháč – Wawrinka (Švýc.) 7:6, 4:6, 6:2, Menšík – Hong Song-čchan (Korea) 6:3, 6:4, 2. kolo: Lehečka (32) – Nakashima (USA) 3:6, 6:3, 6:4, Menšík – Shelton (16-USA) 6:4, 3:6, 4:6, Macháč – Mannarino (21-Fr.) 1:6, 2:6.