Jedna z nejlepších tenistek prostějovské historie Lucie Šafářová se vrátí do světového kolotoče. Bývalá světová pětka ve dvouhře a jednička ve čtyřhře se opět představí na kurtu po boku své americké kamarádky Bethanie Mattekové-Sandsové. Česko-americká dvojice, přezdívaná jako „Bucie“, má již díky volné kartě od pořadatelů jistý start na červencovém turnaji WTA v Praze.

„Chci, aby se náš Team Bucie vrátil na scénu, abychom si užily nějakou legraci a aby mě mé děti viděly v akci při zápasech,“ potvrdila návrat k tenisu sedmatřicetiletá hráčka, která s hokejistou Tomášem Plekancem vychovává čtyřletou dcerku Leontýnku a ročního syna Olivera.

Na společné zápasy se těší také Bethanie Mattek-Sandsová. „Nebudeme se upínat k nějakým výsledkům. Ale vím, že když se sejdeme, vždycky vznikne spousta energie a zábavy. Když jsme spolu, přináší to světlo do mého života“ prohlásila parťačka Šafářové.

Úvahy o návratu naznačil již loňský podzim, kdy si usměvavá tenistka zahrála jednu dvouhru na menší akci ITF v Remeši. Teď se ale chystá na několik turnajů mezi elitou. Dvojice bude spoléhat na přízeň pořadatelů jednotlivých podniků. „Já ale nemám potřebný ranking, takže to budeme řešit. Uvidíme, jak se to vyvine. V srpnu bychom rády zkusily nějakou Ameriku,“ naznačila plány Šafářová.

 

ŽENY

Indian Wells

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková – Minnenová (Belg.) 7:5, 7:6, Plíšková – Blinkovová (Rus.) 1:6, 6:2, 4:6, 2. kolo: Siniaková – Svitolinová (16-Ukr.) 3:6, 6:2, 1:6.