Již tuto neděli se na prostějovské tržnici uskuteční letošní první Bleší trhy, které od roku 2021 pořádá galerista Jindřich Skácel. A hned na úvod bude kupcům nabízen naprostý unikát!

Prodávat se bude šedesát let starý Playboy na titulní straně s českou herečkou a tou dobou nejkrásnější ženou světa Olgou Schoberovou. Časopis je podepsaný Janem Saudkem, jehož byla  Schoberová milenkou.

Sběratelské a bleší trhy se v Prostějově poprvé konaly v červenci 2021. Během uplynulých let se mezi lidmi těšily velké a stále vzrůstající oblibě. Nelze se tedy divit, že jejich tradice bude pokračovat i letos, vůbec poprvé se starožitníci se zákazníky na prostějovské tržnici potkají následující neděli 31. března od 8 do 11 hodin. 

V nabídce budou jako vždy kvalitní starožitnosti, historické sklo, porcelán, staré desky, hračky, velká sbírka pohlednic, tiskoviny, vycpaná zvířata, obrazy a další sběratelské předměty. Hned na úvod bude k mání i opravdová a velmi cenná rarita. „Půjde o vydání časopisu Playboy z března 1964 na titulní straně s českou herečkou a tou dobou nejkrásnější ženou světa Olinkou Schoberovou. Časopis je podepsaný Janem Saudkem, jehož byla Olga Schoberová milenkou,“ nalákal Jindřich Skácel, kterého by měli případní prodejci kontaktovat. Návštěvníci pak budou mít vstup zdarma. 

Zájem o bleší trhy byl v uplynulých letech takový, že se organizátoři rozhodli pro letošek přidat další dva termíny. Proto by se v červnu a září měly konat hned dvakrát do měsíce. Konkrétní termíny jsou vždy neděle 14. dubna, 12. května, 9. a 30. června, 14. července, 11. srpna, 1. a 22. září a 13. října. Vše se bude tradičně konat na prostějovské tržnici, přestože její část aktuálně prochází demolicí. „Tržnice je ohraničená, lidé se nemusí bát, pro návštěvníky bleších i klasických trhů bude vše bezpečné,“ ubezpečil na závěr Jindřich Skácel.