Do vrcholné fáze dospěly evropské klubové poháry volejbalistek 2020/21. Ženy VK Prostějov, které hladce vypadly ve čtvrtfinále Challenge Cupu se silnou Albou Blaj, mohly na dálku sledovat finálové počínání svých přemožitelek z Rumunska. A ty tvrdě narazily, když inkasovaly dva debakly od ještě mnohem kvalitnějšího tureckého družstva.

Ambiciózní Yesilyurt Istanbul by do budoucna rád proháněl elitní mančafty své země i celého kontinentu, kádr má nabušený top hráčkami. Což se v obou střetnutích o trofej Vyzývacího poháru projevilo tím, že Alba vůbec nestíhala. Nezískala ani set, dokonce se v žádném nedostala ani na dvacet dosažených bodů! A Yesilyurt absolutně dominoval.

Podobně jednoznačný průběh mělo také finále druhého nejvyššího CEV Cupu, kde italská Saugella Monza neměla kromě úvodní sady prvního vzájemného duelu žádné větší problémy s jiným tureckým klubem Galatasaray Istanbul, jenž si skoro neškrtl.

Elitní Champions League, v jejíž skupinové fázi letos absolvovaly výsledkově neúspěšnou premiéru proti špičkové konkurenci ženy UP Olomouc, má za sebou semifinálové bitvy. Derby dvou zástupců Itálie opanovalo Conegliano hladkým vyřazením obhájkyň loňského titulu z Novary, zatímco asi největší favorit VakifBank Istanbul zdárně otočil nepříznivý vývoj dvojutkání s dalším kolektivem z Apeninského poloostrova Busto Arsizio. Superfinále je na programu 1. května. 

VÝSLEDKY EVROPSKÝCH POHÁRŮ ŽEN 2020/21

Champions League – semifinále

Gorgonzola Novara (Itálie) – Imoco Conegliano (Itálie) 0:3 (-21, -18, -17) a Imoco Conegliano – Gorgonzola Novara 3:0 (15, 23, 20), VakifBank Istanbul (Turecko) – Busto Arsizio (Itálie) 2:3 (20, 17, -21, -13, -13) a Busto Arsizio – VakifBank Istanbul 0:3 (-13, -15, -15).

CEV Cup – finále

Saugella Monza (Itálie) – Galatasaray Istanbul (Turecko) 3:0 (23, 15, 16) a Galatasaray Istanbul – Saugella Monza 0:3 (-17, -19, -19).

Challenge Cup – finále

Alba Blaj (Rumunsko) – Yesilyurt Istanbul (Turecko) 0:3 (-12, -18, -16) a Yesilyurt Istanbul – Alba Blaj 3:0 (17, 17, 12).