Po dlouhých měsících ožil centrální dvorec v Prostějově ožil sportovním zápolením, byť v tomto případě nešlo o tenis. Na antuce si to v rámci akce Pomozme dětem rozdaly v netradičním desetiboji týmy mladých tenistů a fotbalistů, nad kterými převzal patronát Lucie Šafářová a Milan Baroš. Z těsného vítězství 22:21 se radovali fotbalisté, dobrý pocit si ovšem odnesli všichni sportovci.

„Pro mě to nebylo těžké, protože jsem měl šikovný tým. Na všech bylo vidět, že si to užili,“ usmíval se někdejší hráč FC Liverpool a české reprezentace Milan Baroš, který vedl fotbalový výběr. „Je skvělé, že se děti konečně můžou hýbat. Jsou soutěživé, komunikují. Doufám, že se vrátí k pravidelnému sportování,“ dodal bývalý reprezentant, který za tým nastoupil ve skoku přes švihadlo. Musel se ovšem sklonit před výkonem Lucie Šafářové. „Na Lucku jsem vážně neměl. Švihadlo mi někdy až překáželo,“ smál se legendární fotbalista.

Do areálu NTC Morava Za Kosteleckou ulicí, ze kterého se odrazila ke skvělé kariéře a olympijské medaili, se vrátila čtyřnásobná vítězka Fed Cupu a bývalá světová jednička v deblu. Návštěvu Prostějova si užila, přestože s týmem mladých tenistů těsně prohrála. „Byl to příjemný návrat. V Prostějově jsem dlouho nebyla. Bylo moc hezké vrátit se na staré dobré kurty, na které mám krásné vzpomínky,“ uvedla Šafářová.

Nadšené sportovní zápolení mladých sportovců sledoval také prostějovský primátor František Jura, sám velký sportovní nadšenec. „Jsem opravdu spokojený, že se děti začínají hýbat. Šlo o jednu z prvních takových akcí v republice a těší mě, že se uskutečnila právě u nás,“ prohlásil první muž města.

Podobný pohled na akci Pomozme dětem měl také náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michal Zácha. „Sám mám tři děti a celý život sportuji. Vím, jak nám pohyb chyběl. Věřím, že i tato akce naznačuje, že to nejhorší je za námi,“ doufá.

Akce měla nejen sportovní charakter, ale i charitativní, kdy společnost TK PLUS darovala potřebným více než sto tisíc korun. Zástupci interního oddělení Nemocnice Prostějov, infekčního oddělení Nemocnice Prostějov a samé Nemocnice Prostějov převzali šeky ve výši 25 000 korun, desetitisícové byly předány dětským domovům v Plumlově a Prostějově a také handicapovaným sportovcům, které zastupovala dlouholetá paralympijská reprezentantka Eva Kacanu.

„Předchozí měsíce byly hodně náročné, sám o tom něco vím. Proto mě těší, že tímto způsobem můžeme alespoň trochu poděkovat zdravotníkům, kteří pro nás dělají maximum. Podporu si zaslouží i děti, je to naše budoucnost,“ nechal se slyšet šéf pořádající agentury TK PLUS Miroslav Černošek.

Mezi předávajícími osobnostmi nechyběl člen rady Olomouckého kraje Ivo Mareš a ředitelka tenisových projektů TK PLUS Petra Černošková. „Jsem ráda, že centrální kurt opět ožil a těším se na chvíli, kdy se na něj vrátí také tenisté. Bude to další znamení, že se vracíme k běžnému životu,“ neskrývala optimismus.