Přesně třiatřicet dnů zbývá do jubilejního desátého ročníku velkého tenisového turnaje ve čtyřhře neregistrovaných PROSTĚJOV CUP 2021, který proběhne v sobotu 26. června na antukových kurtech areálu TK Prostějov v Kostelecké ulici.


Díky výrazněji rozvolněným hygienickým opatřením proti šíření koronaviru se již mohla rozjet přípravná klání, která jsou zároveň kvalifikačními na blížící se špičkový podnik „hobbíků“ bílého sportu z celé České republiky i ze Slovenska, umožní-li to pravidla okolo covidu.
„Máme za sebou již tři přípravné turnaje, které proběhly za dodržování platných proticovidových nařízení všemi účastníky v azylu tenisových kurtů ve Vésce u Olomouce. Jednou z cen pro nejlepší dvojice byla poloviční sleva na startovné v letošním Prostějov Cupu takže se kluci hodně snažili,“ zasmál se hlavní organizátor Martin Krupička.
Úvodní turnaj odehrálo osm párů systémem každý s každým, celkové vítězství vybojovali Beneš - Havlíček (Opava) před duem Blažek - Kočí (Ostrava). Druhý zápasový test aktuálních herních možností absolvovalo dvanáct dvojic, tentokrát už rozdělených do skupin se závěrečným vyřazovacím pavoukem. Triumfovali Jiří Crha a Alan Brusenbauch (Svitavy), jež ve finále porazili pár Vlastimil Crha - Radim Janíček (Svitavy/Prostějov). Ve třetím klání čítalo startovní pole už dost početných 19 dvojic, mezi nimiž kraloval prostějovsko-hranický pár Janíček - Kopelec. Ve finále elitního pavouku porazil duo Rojek - Crha (Česká Třebová) po boji 6:4. Pavouk „B“ vyhráli Čermák - Beneš mladší (Hustopeče) po finálovém vítězství 6:3 nad Benešem starším a Fraňkem (Opava).
„Všichni jsme byli samozřejmě nadšení, že konečně bylo možné se takhle sejít a pořádně si pinknout tenis. Zároveň jsme si vyzkoušeli, jaké to je zvládnout celou akci pořadatelsky za současných podmínek s dodržováním veškerých pravidel v souvislosti s koronavirem,“ poukázal Krupička na dvojnásobný přínos kvalifikačních dostaveníček.
Poslední čtvrtá kvalifikace velkého červnového klání proběhne v sobotu 29. května již v areálu TK Prostějov v Kostelecké ulici. Zájemci o účast se mohou hlásit u hlavního organizátora Martina Krupičky na telefon 774 614 651.
Na PROSTĚJOV CUP 2021 se v tuto chvíli přihlásilo už takřka čtyřicet dvojic! „Několik dalších máme domluvených ze Slovenska, ale tamní kluci se přihlásí spíš až krátce před termínem, jakmile získají jistotu, že opravdu budou moci přijet. Každopádně jsme připraveni na hodně početnou účast,“ ujistil Krupička. Dokonce platí, že startovní pole tenisty nesmírně oblíbeného klání není předem nijak omezeno. „Díky vstřícnosti manželů Černoškových máme k dispozici celý rozlehlý a krásný areál TK Prostějov. Navíc jsem domluvený s Dušanem Běhalem, že nám v případě potřeby poskytne své čtyři dvorce u zimního stadionu, tudíž budeme schopni zvládnout klidně i rekordní zájem účastníků,“ těší se Martin Krupičkas tím, že zvláštní poděkování patří Palírně U Zeleného stromu za ceny věnované do všech kvalifikačních turnajů.

Prostějov Cup 2021