V přípravě na Wimbledon české tenistky na žádný úspěch nedosáhly. Na berlínské trávě skončila Karolína Muchová hned v prvním dějství. Své úvodní střetnutí prohrála také Karolína Muchová, která se díky nasazení do turnaje zapojila až ve druhém kole.

Muchová se na trávě představila poprvé od předloňského wimbledonského čtvrtfinále a nebylo to šťastné setkání. Po porážce v deblu jí nevyšel ani první zápas ve dvouhře, přestože se s Ruskou Kuděrmětovovou přetahovala přes dvě hodiny ve třech setech. „Škoda zkrácené hry první sady. Mohla jsem vyhrát ve dvou setech. V tom posledním mi totiž došly síly,“ přiznala Muchová.

Karolína Plíšková prohrála s Jessicou Pegulaovou i čtvrtý letošní vzájemný zápas. Na svou soupeřku nestačila ani na turnajích v Dauhá, Dubaji a v Miami. Po vyrovnané první sadě už byla Američanka lepší a trestala chybující soupeřku. „Stále je to jen test, uvidíme, jak to dopadne v Londýně,“ řekla Plíšková.

První ročník berlínského turnaje měla původně v plánu i Petra Kvitová, kvůli zranění kotníku z Roland Garros ho ale nakonec vynechala. 

ŽENY

Berlín – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Muchová (8) – Kuděrmětovová (Rusko) 6:7, 7:5, 2:6. 2. kolo: Karolína Plíšková (4) – Pegulaová (USA) 5:7, 2:6.