Hodně těžký vstup do závěrečného grandslamu sezóny bude mít Jiří Veselý, česká tenisová jednička. Hráč TK Agrofert Prostějov v 1. kole narazí na finalistu turnaje z roku 2017 Kevina Andersona z Jihoafrické republiky. V případě vítězství by tenistu čekal pravděpodobně jedenáctý nasazený Argentinec Diego Schwartzman.

„Takový los jsem si úplně nepředstavoval. Existovaly rozhodně lepší varianty. Potřebuji podat opravdu dobrý výkon, pak nejsem bez šancí. Poslední měsíce nebyly optimální, třeba se to právě v New Yorku zlomí,“ řekl k losu Veselý.

Tenistky s prostějovskou stopou měly při losu větší štěstí. Čtvrtou nasazenou Karolínu Plíškovou čeká domácí Catherine McNallyová, až 134 hráčka světa. Devítku Barboru Krejčíkovou čeká kvalifikantka a Petru Kvitovou, turnajovou jedenáctku, Slovinka Polona Hercogová. „Je to zkušená soupeřka, pokud však na kurtu odvedu poctivou práci, měla bych postoupit,“ připouští roli favoritky Kvitová, které ve 3. kole hrozí Maria Sakkariová z Řecka, semifinalistka z letošního Roland Garros.

Kateřinu Siniakovou čeká Anastasija Sevastovová. Lotyška to na US Open dotáhla v roce 2018 až do semifinále a bude nepříjemnou soupeřkou. Pokud by česká hráčka uspěla, mohla by si ve 3. kole zahrát s Kvitovou.

 

MUŽI

US Open – kvalifikace

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Muller (Francie) 6:1, 6:4; Kolář – Domingues (Portugalsko) 6:2, 6:3; Kopřiva – Gaston (11-Francie) 4:6, 2:6. 2. kolo: Lehečka – Marčenko (32-Ukrajina) 4:6, 7:6, 6:4; Kolář – Molčan (18-Slovensko) 4:6, 3:6. 3. kolo: Lehečka -