Málo vídanou koncovku nabídlo finále extraligy smíšených tenistových družstev mezi TK Agrofert Prostějov a TK Sparta Praha. Prostějov sice ztratil vedení 4:1, přesto vyhrál 5:4 a oplatil soupeři loňskou těsnou porážku.

Z pohledu konečného výsledku se klíčové zápasy odehrály v rámci první rundy. Vitalij Sačko zvládl náročný souboj s Patrikem Riklem, když po skvělém začátku uspěl i v koncovce rozhodující sady. Po velké bitvě vyhrála také Sára Bejlek nad Barborou Palicovou, přestože prohrála první set a v tom druhém se do náporu dostala až za krajně nepříznivého stavu 1:4. senzační obrat přinesl Prostějovu druhý bod.

Ve druhé rundě Anna Sisková očekávaně nestačila na mnohem zkušenější Slovenku Viktórii Kužmovou, přesto Hanáci vedli 3:1, když Jiří Lehečka přetlačil Lukáše Rosola a v utkání vyhrál obě zkrácené hry. Zdeněk Kolář pak přidal čtvrtý bod. Ten si pouze s minimálními problémy poradil s Michaelem Vrbenským. Úvodní mečbol pak neproměnil Jiří Veselý, když prohrál s Tomášem Macháčem.

Mistra musely určit až čtyřhry. V té úvodní pár Sisková, Bejlek nestačil na Kužmovou s Havlíčkovou. Drama vrcholilo ve chvíli, kdy na kurty ve shodném okamžiku nastoupili aktéři závěrečných dvou mužských deblů. Jiří Veselý a Igor Zelenay po prohraném setu dotáhli tu následující do zkrácené hry, pár Rikl, Rosol přesto srovnali průběžný stav finále a o všem tak rozhodoval závěrečná čtyřhra. Jiří Lehečka a Zdeněk Kolář do zápasu nevstoupili dobře. Tomáš Macháč a Michael Vrbenský získali rychle vedení, pak se však Hanáci zvedli a vynutili si super tie-break. Za stavu 9:7 sice neproměnili první mečbol, o chvíli později se už ale mohli radovat, protože týmu přinesli do kabiny rozhodující bod a díky tomu také mistrovský pohár. 

 

TK Agrofert Prostějov - TK Sparta Praha 5:4

Vitalij Sačko - Patrik Rikl 6:1, 5:7, 6:4

Sára Bejlek - Barbora Palicová 3:6, 6:4, 7:5

Anna Sisková - Viktória Kužmová 4:6, 1:6

Jiří Lehečka - Lukáš Rosol 7:6, 7:6

Zdeněk Kolář - Michael Vrbenský 6:0, 6:4

Jiří Veselý - Tomáš Macháč 4:6, 4:6

Sisková, Bejlek – Kužmová, Havlíčková 3:6, 1:6

Veselý, Zelenay – Rikl, Rosol 4:6, 6:7

Kolář, Lehečka – Macháč, Vrbenský 2:6, 7:5, 10:8

Očima Jaroslava Navrátila:

Stejně jako loni bylo finále neskutečně vyrovnané. Sice jsme se dostali do vedení 4:1, dalo se ale čekat, že se soupeř nepoloží a ještě se popere o výsledek. Přesně to se stalo. Sparta hrála výborně, to samé naštěstí platilo také o našich hráčích. Úplný závěr, to bylo neuvěřitelné nervy. Sledoval jsem oba zápasy současně. První čtyřhra nám utekla, Jirka se Zdenkem však odehráli koncovku super tie-breaku precizně. Nenechali se zprávou z vedlejšího kurtu rozhodit. Bylo to o fous, můžeme se radovat.