Už při derby v Olomouci předchozí týden se smečařka VK Prostějov Pavla Meidlová dostala coby střídající hráčka aspoň na chvíli do střetnutí. Totéž se opakovalo v sobotu doma proti Šelmám Brno, čímž byla obnovená zápasová premiéra dvaadvacetileté odchovankyně hanáckého klubu v rámci ženské extraligové soutěže potvrzena.

Meidlová je prostějovská rodačka a dcera známé bývalé volejbalistky, nahrávačky s přezdívkou „Máza“. Tu po ní zdědila, od dětství vyrůstala ve vékáčku, prošla všemi mládežnickými kategoriemi a dlouho před dovršením plnoletosti epizodně naskočila do UNIQA extraligy ČR dospělých.

Potom se však rozhodla odejít do Olympu Praha (2016), následně přestoupila do KP Brno (2017) a pak ještě zkoušela štěstí na hostování ve Šternberku (2018), než v roce 2019 s vrcholovým sportováním dost brzy sekla. Teď zkouší nový restart v oddílu, ze kterého vzešla. A dělá postupné kroky vpřed. „Pavla na sobě pracuje v přípravě, zlepšuje se a v některých herních situacích už ji tak můžeme posílat na hřiště,“ podotkl hlavní trenér A-týmu VK Miroslav Čada k současné využitelnosti Meidlové v ostrých duelech.