Volejbalistky VK Prostějov se na jediné vítězství přiblížily k postupu do semifinále UNIQA extraligy žen ČR 2021/22. Díky čtvrtečnímu triumfu v Ostravě vedou ve čtvrtfinálové sérii 2:1 na zápasy a definitivně rozhodnout o svém průniku mezi kvarteto nejlepších týmů republiky mohou ve čtvrtém vzájemném střetnutí doma. Hraje se v neděli 27. března od 17.00 hodin v Národním sportovním centru PV.

„Samozřejmě jsme věděli, jak je třetí utkání série důležité. A že abychom postoupili, tak musíme aspoň jednou na ostravském hřišti vyhrát. S tím jsme do zápasu ve čtvrtek šli, dobrým výkonem se to povedlo. Oproti soupeři jsme působili míň nervózně, asi se projevily zkušenosti našich o něco starších hráček. Za vítězstvím jsme od začátku šli,“ glosoval možná klíčovou bitvu hlavní trenér vékáčka Miroslav Čada.

Viděl herní převahu svého kolektivu. „Měli jsme výrazně lepší útok, který sice nebyl ani z naší strany výborný či bezchybný, ale v porovnání s domácími mnohem úspěšnější. A to hodně zásluhou naší kvalitní obrany jak na síti, tak v poli. Nedovolili jsme soupeři skládat balóny kromě třetího setu, kdy šel do většího tlaku a přehrál nás. Jinak jsme však měli navrch my a zaslouženě zvítězili,“ pokračoval Čada v hodnocení.

Hanačky tím získaly postupový mečbol, který je ovšem nutné proměnit. „Určitě není ještě rozhodnuto, nic takového si nesmíme předem myslet. Jak se říká, poslední krok bývá nejtěžší, s čímž do nedělního utkání půjdeme. Zase musíme být od začátku naprosto koncentrovaní, nic nepodcenit a bojovat o každý míč až do konce. Zásadní přitom bude zůstat v kompletním složení. Některé holky se totiž potýkají s nemocí, co teď řádí skoro všude. Prioritou proto je, aby se do neděle daly dohromady,“ zdůraznil Čada.

Na severu Moravy jeho mančaft znovu skvěle povzbuzovali věrní příznivci. „Fanouškům opět moc děkujeme za podporu, byli výborní. A těšíme se na bouřlivou atmosféru čtvrtého zápasu v naší hale, která se věřím zaplní diváky nejvíc za celou sezónu. I s jejich pomocí chceme do semifinále!“

 

12 volejbal pozvanka2