Získají prostějovské volejbalistky na konci UNIQA extraligy žen ČR 2021/2022 jedenáctý mistrovský titul v patnáct let trvající klubové historii? Před začátkem sezóny by se taková myšlenka rovnala téměř utopii. Teď je naprosto reálná, neboť rozjetý tým VK senzačně postoupil do finále!

V něm vyzve silné Královo Pole, série o zlato na tři vítězné zápasy startuje dnes, tj. v úterý 19. dubna, úvodním střetnutím v Brně. Načež přijde na řadu druhý vzájemný duel v hale Národního sportovního centra Prostějov, a to v pátek 22. dubna od 17.00 hodin.

„Brno je velice silné a komplexní, má výborné podání, kvalitní útok i obranu jak v poli, tak na bloku. Také my však v play off hrajeme hodně dobrý volejbal, vyřadili jsme Ostravu i favorizovaný Liberec. Proto se vším respektem k soupeři určitě nemáme žádný strach ani obavy, naopak se jdeme naplno porvat o titul,“ prohlásil hlavní trenér vékáčka Miroslav Čada.

Na finálové boje se vyloženě těšil. „Doma hrajeme ve skvělé atmosféře bouřlivými fanoušky zaplněného hlediště, což je paráda. Pevně věřím, že na páteční utkání bude divácká kulisa opět vynikající. A my půjdeme společně s našimi příznivci za vítězstvím,“ nadhodil Čada.