Až do souboje o titul se na challengeru ve Vilniusu probil Zdeněk Kolář. Na čtvrté celkové vítězství na okruhu sice nedosáhl, když prohrál s Britem Liamem Broadym, celkově ale může být se začátkem sezóny spokojený. Díky dobrým výsledkům se vrací do světové dvoustovky a v žebříčku ATP mu patří 192. příčka.

„Na konci sezóny se mi vůbec nedařilo. Tomu odpovídala náročná příprava na tu novou. Udělali jsme některé změny, základem ale byla poctivá dřina. Zatím to vypadá, že se to vyplácí. Snad to bude pokračovat,“ přeje si Kolář.

Ve finálovém utkání s Broadym přišel prostějovský tenista v prvním setu o dva servisy, v tom druhém přišel o podání v desáté hře, což znamenalo konec nadějí. Britský soupeř proměnil hned první mečbol. „Moc šancí jsem nedostal,“ uznal Kolář.

O vylepšení svého žebříčkového postavení se bude prostějovský hráč snažit od 20. února v italském Roveretu, o týden později by měl startovat ve francouzském Pau. „Chci současnou formu využít co nejvíc,“ plánuje Kolář. (lv)

 

MUŽI

Vilnius – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Masur (Německo) 7:6, 6:4; Kopřiva (7) – Furness (Francie) 4:6, 2:6. 2. kolo: Kolář – Rodionov (3-Rakousko) 6:4, 1:6, 6:1. Čtvrtfinále: Kolář – Escoffier (Francie) 6:3, 4:6, 6:4. Semifinále: Kolář – Ilkel (Turecko) 6:2, 6:3. Finále: Kolář – Broady (V. Británie) 4:6, 4:6

Tenerife – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Peniston (5-V.Británie) 5:7, 5:7

ŽENY

Abú Zabí - WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Karolína Plíšková – Bonaventureová (Belgie) 6:1, 6:3; Krejčíková – Ruseová (Rumunsko) 6:1, 6:4. 2. kolo: Krejčíková – Samsonovová (8-Rusko) 5:7, 6:7; Plíšková – Rybakinová (3-Kazachstán) 4:6, 2:6