Již za necelý měsíc volejbalistky VK Prostějov odstartují společnou přípravu na příští soutěžní ročník 2023/2024. A to pod vedením nového hlavního kouče Michala Matušova, který teď plánuje a dává dohromady tréninkový plán ve spolupráci jak s asistentem Lubomírem Petrášem, tak s generálním manažerem Miroslavem Čadou.

 

„Momentálně už je pevně stanovené, že přípravu začneme v úterý prvního srpna a co se týče tréninků, celá proběhne jako obvykle v Prostějově bez soustředění někde jinde. Doma máme výborné podmínky i zázemí se vším, co potřebujeme, proto nemusíme jezdit na nějaké kempy jinam,“ prozradil Miroslav Čada.

 

Daná skutečnost však neznamená, že by volejbalistky VK vůbec nevytáhly paty ze svého města. „Michal má velký zájem nejen o klasické přáteláky s různými soupeři, ale také o společné tréninky či sparingy s některými družstvy. A to nejen českými, v kontaktu jsme například s kluby z Polska nebo s německými Drážďany. Aktuálně jednáme a uvidíme, co z toho vzejde,“ odtušil Čada.

Totéž platí ohledně případné účasti na přípravných turnajích, jež tradičně předcházejí ostrému soutěžnímu startu. Ten čeká na ženy vékáčka 30. září v domácím prostředí proti Frýdku-Místku. „Před prvním mistrákem nějaký turnaj či turnaje asi absolvujeme, zatím však přesný plán nemáme hotový. Ještě je čas,“ navázal Čada, který po minulé sezóně definitivně uzavřel svou trenérskou kariéru.

Nyní předá vedení mančaftu do rukou Matušova. „S Michalem jsme na dálku v pravidelném kontaktu a na všem se postupně domlouváme, plánujeme potřebné věci. On je mladý a hodně aktivní, plný energie i vlastních představ, jak by příprava měla vypadat. Určitě do ní vnese nové prvky, což je jedině dobře. Těšíme se na to,“ prohodil Čada s úsměvem.

V první srpnový den na startu společné týmové práce se částečně obměněný kolektiv sejde v téměř kompletním složení. „Chybět budou jen reprezentantky chystající se s národními výběry na letošní mistrovství Evropy žen, což by se mělo týkat Karin Šunderlíkové, Michaely Pállové a Josefíny Smolkové. Se všemi ostatními holkami hned od začátku počítáme,“ ujistil Miroslav Čada.

V Národním sportovním centru PV tak do přípravy naskočí: nahrávačky Simona Bajusz a Bára Abendroth, blokařky Veronika Trnková, Raquel Löff, Petra Kožoušková a Julie Bažó, smečařky Jéssica Silva, Pavla Meidlová a Michaela Smolková, univerzálka Jana Dvořáková, libero Kateřina Brunclíková.

„Hlavně ať jsou holky zdravé,“ přál si na závěr volejbalový matador.