Úvod letošní sezóny je pro volejbalistky VK Prostějov ve znamení venkovních duelů. Prvního střetnutí na vlastním hřišti se dočkají až ve 4. kole extraligy žen ČR 2023/2024, když v hale Národního sportovního centra PV přivítají Olymp Praha. Jeden ze zápasových taháků nejbližšího víkendu je na programu v sobotu 14. října od 17.00 hodin.

„Premiéru doma před našimi fanoušky samozřejmě chceme vyhrát,“ ubezpečil hlavní kouč prostějovského A-týmu Michal Matušov. Porazit celek z české metropole však určitě nebude vůbec jednoduché, neboť dal pro aktuální ročník dohromady dost silný kádr, v němž se zajímavě mísí hráčská zkušenost s mládím pod taktovkou ostříleného trenéra Stanislava Mitáče.

„Olymp má na klíčovém postu univerzálky sice velmi mladou, ale už výbornou Moniku Brancuskou. Může se opřít hned o tři současné reprezentantky ČR a jednu nedávnou, jeho oporami jsou kromě zmíněné Brancuské taky smečařka Eva Hodanová jako letní posila, blokařka Pavlína Šimáňová a libero Veronika Dostálová. Celkově jde o kvalitní družstvo, jež počítám mezi favority na ligovou medaili,“ řekl o PVK na tiskové konferenci generální manažer vékáčka Miroslav Čada.

Svůj vstupní mač ale Pražanky nezvládly, neboť v domácím prostředí podlehly Olomouci těsně 2:3 (24, -22, 13, -23, -14), byť během tiebreaku vedly už 8:5. Zažily tedy opačný vývoj než Matušovovy svěřenkyně, které naopak otočily hůř rozjetou bitvu u Šelem Brno. Ze statistik souboje v hlavním městě lze vyčíst, že Brancuská dala 27 bodů, Šimáňová 16 a Lucie Kalhousová 11.

Bez ohledu na tato čísla Hanačky rozhodně čeká těžké utkání, na jehož konci by triumf 3:0 nebo 3:1 měl opravdu velkou cenu. „Co nejlépe se na Olymp připravíme a stanovíme taktiku na soupeře, ale hlavně se musíme soustředit sami na sebe. Abychom dobře hráli, dokázali odvést kvalitní týmový výkon. Potom můžeme dosáhnout příznivého výsledku a jít za vítězstvím,“ přemítal Matušov. 

 

40 lista