Diváky sobotního zápasového šlágru v rámci extraligy žen ČR 2023/24 mezi VK Prostějov a UP Olomouc čekal vánoční dárek – do Prostějova se vrátila výstava ke 100 letům volejbalu v našich zemích. Ve vestibulu Národního sportovního centra PV ji připravil Olomoucký krajský volejbalový svaz, který si obnovenou výstavou připomíná 30 let od vzniku Českého volejbalového svazu. Součástí slavnostní soboty bylo i předávání ocenění zasloužilým osobnostem tohoto krásného sportu v Olomouckém kraji.

„Vracíme do Prostějova výstavu, která se předtím na týden ohřála v Přerově, kde slavili 100 let od vzniku přerovského volejbalu. Musím říct, že v Přerově mají co slavit, však to bylo podle toho poznat. Například mužský volejbal, který tady až na pár výjimek nemáme od roku 1993, má v tomto okrese stále neotřesitelnou pozici, ostatně stačí se podívat na aktivity a úspěchy kojetínského oddílu v posledních letech,“ prozradil předseda Olomouckého krajského volejbalového svazu Jan Zatloukal.

Vzápětí dodal: „U příležitosti výstavy jsme v sobotu během derby ocenili i některé osobnosti nejen prostějovského volejbalu. Šlo mimo jiné o pamětní stříbrné medaile Českého volejbalového svazu či nejvyšší krajské medaile dr. Otakara Koutského. Po skončení zápasu čekala účastníky oslav společenská část v Bistru Olymp ve sportovní hale Sportcentra – DDM. Musím pochválit komisi společenského významu KVS, která si mákla a připravila celý program akce.“

My doplňujeme, že výstavu můžete v prostorách NSC Prostějov zhlédnout do 12. prosince. A kdo konkrétně byl při střetnutí Prostějova s Olomoucí slavnostně dekorován? O tom si přečtěte v příštím vydání Večerníku! (son)