Další ročník tradiční předsváteční akce ve sportovně-společenském duchu pořádané RG a ZŠ Otto Wichterleho Prostějov v sobotu týden před Vánocemi opět stál za to. Vánoční volejbalový turnaj O pohár primátora Františka Jury 2023 totiž po roce znovu měl jak nadmíru početné startovní pole, tak velice dobrou úroveň. Jak hráčskou, tak organizační.

„Byla to zase paráda. Můžeme být hrdí na další ročník povedeného turnaje, kdy se absolventi naší školy opakovaně vrací, aby si společně s maturanty i učiteli zahráli volejbal a přitom se výborně pobavili. Už potřetí se nám podařilo zopakovat rekordní účast osmnácti týmů, což je opravdu perfektní. Jsme nadšení, že nám bývalí absolventi stále zachovávají přízeň. A myslím, že takovýto formát každoročního setkávání se snad nikde jinde ani nedrží,“ hodnotil hlavní organizátor Martin Šnévajs.

S pořádáním mu jako obvykle pomáhala celá parta kolegů z kantorského sboru. Klání se tradičně uskutečnilo pod záštitou primátora statutárního města Prostějov Františka Jury, který věnoval obří trofej a jehož jméno celá událost pravidelně nese. Ceny nejlepším v rámci slavnostního vyhlášení výsledků předávali ředitel RG a ZŠ Otto Wichterleho Rostislav Halaš, zástupce ředitele Petr Janeček a zakladatel akce Jiří Kremla.

„Velké poděkování patří městu Prostějov v čele s panem primátorem, dále vedení školy a také našemu bývalému absolventovi Martinu Švecovi z pojišťovny Simplea za věcné dary i finanční hotovost na závěrečný raut, kterým jsme celodenní turnaj večer zakončili v úplně báječné atmosféře,“ smál se spokojený Šnévajs.

Osmnáct zúčastněných družstev (dva týmy maturantů, výběr učitelů, kolektiv rodičů a čtrnáct celků z řad absolventů) nejprve hrálo ve třech základních skupinách po šesti mančaftech každý s každým, následně boje vyvrcholily závěrečným play-off o konečné umístění. Učitelé coby historicky nejčastější vítězové se tentokrát museli ve finále sklonit před uměním družstva Absolventi 2007, jež tak pro letošní ročník Vánočního volejbalového turnaje O pohár primátora Františka Jury dobylo zasloužený triumf. Nejstarším souborem mezi všemi aktéry přitom byl Dream Team 2005.