Jako obvykle na konci každého kalendářního roku se předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta pustil do bilančního ohlédnutí za uplynulým obdobím i s výhledem, co tuzemský sport pod vysokou sítí čeká dál.

Šéf ČVS připomněl úspěchy reprezentačních výběrů ČR včetně toho největšího, tedy postupu do čtvrtfinále evropského šampionátu žen 2023. Připomněl extraligové triumfy mužů Lvi Praha a žen KP Brno, vyzdvihl koncepční přínos nového projektu Národního volejbalového centra v Kladně.

Dále zdůraznil význam startu mužské i ženské reprezentace České republiky v olympijských kvalifikacích, zmínil práci nadačního fondu Srdce nad sítí a vyzdvihl majstrštyky beachvolejbalu: jak titul mistrů světa dvojice Perušič a Schweiner, tak uspořádání dalšího ročníku J&T Banka Ostrava Beach Pro Elite.

Nezapomněl také poděkovat všem svazovým partnerům, když dlouholetou spolupráci definitivně ukončila pojišťovna UNIQA a do portfolia naopak nově přibyla společnost ČEZ. „A na co se můžeme těšit v roce 2024? Nenechte si ujít jako vždy dramatické play-off ČEZ extraligy mužů i extraligy žen. Reprezentační týmy šestek hrají v květnu a červnu tradiční Zlatou evropskou ligu v Karlových Varech (muži) a Teplicích (ženy), následně pak pořádáme finálový turnaj Zlaté evropské ligy žen v Ostravě,“ zval Pakosta.

„Začátkem června tradičně zorganizujeme J&T Banka Ostrava Beach Elite v termínu 5. až 9. června, navíc jde o poslední turnaj započítávaný do olympijské kvalifikace. Díky všem, kteří hrají a podporují náš nádherný sport, hráčům, trenérům a realizačním týmům, rozhodčím, funkcionářům, rodičům, partnerům, dobrovolníkům i nadšencům na všech úrovních. Jste důležitou součástí volejbalu. V roce 2024 přeji nám všem pevné zdraví a hodně energie,“ uzavřel Marek Pakosta.