Závěrečný turnaj Final 4 v Chance Českém poháru žen 2023/24 zná své kompletní obsazení. Jako poslední čtvrté vybojovaly postup volejbalistky Ostravy, jež ve čtvrtfinále porazily doma Olomouc 3:1 (19, 22, -12, 18).

„Pro nás fantastický zápas a úspěch. Chtěli jsme odčinit prohru s Královým Polem, což se povedlo. Hodně jsme v šatně mluvili a holky kompletně dodržovaly taktiku. V podstatě si myslím, že jsme byli ve všech činnostech lepší a zaslouženě zvítězili,“ zhodnotil spokojený trenér TJ Zdeněk Pommer.

„Ostrava na nás byla kvalitně nachystaná hlavně tím, že si pohlídala univerzálku, která nebyla schopna se prosadit. A v určitých pasážích se i smečařky celkem trápily. Blokařky sice odvedly svou práci, ale bohužel to nestačilo. Soupeř zaslouženě vyhrál a tím mu gratuluji,“ shrnul zklamaný kouč UP Jan Drešl.

Final Four aktuálního ročníku Chance ČP žen proběhne o víkendu 11. a 12. února v Kutné Hoře. V sobotu 11. února se ve dvou semifinále utkají nejprve Ostrava – Liberec (15.00 hodin) a pak KP Brno – Olymp Praha (18.00 hodin), v neděli 12. února turnaj vyvrcholí zápasem o 3. místo (16.00 hodin) a závěrečným finále (19.00 hodin).