Hned dvojnásobné posílení hráčského kádru těsně před uzávěrkou přestupů hlásí volejbalový klub VK Prostějov. Stěžejní je hlavně příchod srbské univerzálky jménem Milica Tošič, jež má hanáckému družstvu pomoci vzhledem k aktuálnímu zranění slovenské opory na účku Karin Šunderlíkové.

„Karin teď léčí koleno a nevíme přesně, jak dlouho bude ještě chybět. Aby se nedostávala pod zbytečně velký tlak co nejrychlejšího možného návratu z marodky na hřiště, rozhodli jsme se přivést Milicu. Jde o velmi kvalitní hráčku s útočným potenciálem, která by měla našemu týmu okamžitě pomoct,“ informoval generální manažer VK Miroslav Čada.

Tošič se narodila 1. září 1999, má čtyřiadvacet let a měří 192 centimetrů. Začínala v OK Ekonomac Kraljevo (do 2014), poté prošla dalšími srbskými kluby Jedinstvo Užice (2014 až 2017), Železničar Lajkovac (2017 až 2019), Spartak Subotica (2019/20) a Klek Zrenjanin (2020/21). Následně byla ve francouzském VB Sport Vitrolles (2021/22), v maďarském DVTK Ongropack Miškolc (2022/23) i v italském Sirdeco Volley Pescara, kde působila v dosavadním průběhu současného ročníku 2023/24.

„Věříme, že Milica bude platnou akvizicí především do útoku. Všechny přestupové náležitosti jsou vyřízeny, a proto za nás může nastoupit už v sobotu v Liberci,“ připojil Čada k příchodu vysoké zahraniční akvizice.

Kromě Tošič navíc doplňuje prostějovský kolektiv také nadmíru ostřílená nahrávačka Soňa Nováková. Již osmačtyřicetiletá bývalá reprezentantka České republiky a beachvolejbalová olympionička poprvé působila ve vékáčku mezi roky 2009 a 2011, načež se na Hanou vrátila předloni po čtyřletém angažmá u Šelem Brno. A v Prostějově strávila minulou sezónu 2022/23.

Nyní je znovu zpátky. „Dohodli jsme se se Soňou, že ji dopíšeme na naši soupisku a do konce tohoto soutěžního ročníku bude krýt záda nahrávačkám Simoně Bajusz a Báře Abendroth. Trénuje s mančaftem, aby byla připravená naskočit do zápasů v případě potřeby, třeba při zdravotních problémech některé z dvojice jmenovaných,“ vysvětlil Miroslav Čada další návrat Soni Novákové.