Nepostup do závěrečného turnaje Final 4 Chance Českého poháru žen 2023/24 pro volejbalistky VK Prostějov znamenal, že jim během nadstavbové části aktuálního ročníku extraligy žen ČR vzniklo dva týdny trvající zápasové volno. Jeho první polovinu vyplnily intenzivní přípravou.

„Máme před sebou dva plné tréninkové týdny, ve kterých se budeme soustředit především sami na sebe a na svou vlastní hru. Potřebujeme zapracovat do týmu Milicu Tošič a dostat do herní formy Raquel Löff po delší vynucené pauze. Důrazným přístupem a vložením se do přípravy v každém momentu se zaměříme na opětovné procházení obranného systému v součinnosti se stabilizací jednotlivých hráček na daných postech. Projdeme si taky side-out a zaměříme se i na součinnost a variabilitu kontraútoků,“ plánoval už předem hlavní kouč vékáčka Michal Matušov.

Během uplynulého týdne pak opravdu vše běželo podle tohoto naplánovaného programu. Přípravné jednotky absolvovalo všech třináct členek hráčského kádru včetně zmíněné srbské posily na univerzál i uzdravené brazilské blokařky, zatímco Karin Šunderlíková s ještě nevyléčeným kolenem dělala jen něco (například posilovala) a spíš rehabilitovala a odpočívala. Při některých trénincích se již k družstvu po svém návratu navíc připojila také ostřílená nahrávačka Soňa Nováková,

Prostějovské ženy se už přitom mohly vrátit z dočasného azylu haly Sportcentra – DDM do svého domácího prostředí Národního sportovního centra Prostějov, kde byla úspěšně dokončena úprava palubovky včetně nového reflexního nátěru hřiště. Právě zde Hanačky odehrají po současné přestávce své nejbližší extraligové utkání proti Olympu Praha, a to v sobotu 17. února od 17.00 hodin. „Naším cílem je jít do tohoto zápasu v rámci možností maximálně nachystaní,“ zdůraznil Matušov.