Velice důležitý zápas v pokračujícím boji o čelo tabulky v extralize žen ČR 2023/24 čeká volejbalistky VK Prostějov. Ty v nejbližším 22. kole elitní české soutěže nastoupí doma proti Olympu Praha, hraje se v sobotu 17. února od 17.00 hodin v Národním sportovním centru PV.

Před momentální extraligovou přestávkou byli oba nadcházející soupeři v opačném rozpoložení. Zdravotními problémy sužované Hanačky v novém kalendářním roce herně i výsledkově spíš klopýtaly, ze šesti svých duelů hned čtyři prohrály. Naopak PVK se hodně dařilo a momentálně táhne šňůru šesti vítězství za sebou.

Svěřenkyně zkušeného trenéra Stanislava Mitáče postupně porazily Šternberk i Frýdek-Místek 3:0, Šelmy Brno 3:1, Královo Pole 3:0, Přerov 3:1 a znovu Šternberk 3:0. Tím pádem se ze čtvrtého místa průběžného pořadí dotáhly na vedoucí trio, za druhým vékáčkem teď zaostávají už pouze o čtyři body.

Tím větší význam z hlediska umístění obou družstev po dlouhodobé části bude sobotní bitva mít. „Česká extraliga ukazuje svou vyrovnanost. Než začne play-off, je před námi ještě šest kol, kdy bude pro všechny nesmírně důležitý každý bodík z hlediska výchozího pořadí pro vyřazovací boje,“ uvědomuje si prostějovský kouč Michal Matušov.

Cílem jeho týmu tak samozřejmě bude zvítězit, pražský výběr zdolat. Ideálně tříbodovým výsledkem. V cestě však stojí rozjetý Olymp, který se opírá o vynikající mladou univerzálku Moniku Brancuskou a zkušené reprezentační opory (současné či bývalé), jimiž jsou smečařka Eva Hodanová, blokařka Pavlína Šimáňová i libero Veronika Dostálová. Nemluvě o dalších kvalitních plejerkách (Nicole Šmídová, Lucie Kalhousová, Veronika Virtová).

Zabere přesto Prostějov a vrátí se do výherního módu?