Po dlouhé sérii šesti těžkých bitev přichází pro volejbalistky VK Prostějov konečně jedno střetnutí, které by mohlo být relativně snadnější. Mohlo, ale nemuselo, neboť v Národním sportovním centru PV nastoupí v sobotu 24. února od 17.00 hodin Frýdek-Místek. Tedy zlepšující se družstvo, jež není radno jakkoliv podcenit.

Sokolkám nevyšel vstup do aktuální sezóny a téměř celou základní část nejvyšší tuzemské soutěže uzavíraly tabulku. Teprve předvánoční vítězství 3:0 nad Šternberkem i Přerovem znamenala potřebný impuls, další přišel koncem ledna v podobě jednoho bodu z Ostravy (2:3) a dvou z Olomouce (3:2). Naposledy pak výběr TJ vyhrál nejtěsnějším poměrem také v Přerově.

Je naprosto zřejmé, že severomoravskému celku hodně pomohl zimní příchod posily z Kolumbie s předlouhým jménem Yeny Liseth Montoya Murillo. Kromě této smečařky často bodují Joyce Agbolossou (Francie) na stejném postu, bulharská univerzálka Ralina Doshkova a zkušená blokařka Veronika Strušková, někdejší česká reprezentantka. Z nahrávačského postu přitom soubor dlouholeté trenérky Alexandry Dedkové řídí prostějovská odchovankyně Klára Dvořáčková.

Navzdory zvýšené nebezpečnosti Sokola je však role favorita pro sobotní duel jasně daná. Hanačky ovládly oba vzájemné zápasy dosavadního průběhu tohoto ročníku hladce 3:0, na vlastním hřišti výsledkem 25:18, 25:11, 25:22 a venku poměrem 20:25, 16:25, 19:25. Po dvaadvacátém extraligovém dějství drží vékáčko druhou pozici s 50 body, zatímco papírově slabší soupeřky jsou osmé (16).

„Musíme jít do utkání od začátku koncentrovaně a nepodlehnout ani na chvíli dojmu, že něco půjde samo. Toho by Frýdek-Místek mohl využít, dostat nás do problémů. Což samozřejmě nechceme,“ uvažoval nad víkendovým mačem slovenský kouč žen VK Michal Matušov.