Na hraně semifinálového vyřazení byly volejbalistky VK Prostějov před pondělním čtvrtým zápasem série v Liberci. Ale nesesypaly se z toho a nepodlehly psychickému tlaku, naopak ukázaly, jaké umí být bojovnice. A v důležitý moment vytáhly ze svého arzenálu velmi kvalitní výkon vedoucí k příznivému výsledku 18:25, 16:25, 25:18 a 22:25, tím k vyrovnání stavu utkání na 2:2.

Hanačky přitom zvítězily i podle statistik naprosto zaslouženě, neboť byly výrazně lepší ve všech sledovaných činnostech. Na podání (esa 5:8), na přihrávce (42:48 procentům), v útoku (28:36 procentům) i při obraně na síti (bodové bloky 8:14). Z přesvědčivého vedení 2:0 na sety sice umožnily soupeřkám snížit, ale pak zvládly klíčovou čtvrtou sadu, především její dramatickou koncovku.

Mohly se totiž opřít o výborný týmový výkon celé své sestavy, kde hodně produktivní byly hned tři hráčky Klára Faltínová (21), Veronika Trnková (20) a Milica Tošič (17), navíc z pozice nahrávačky kolektiv zase umně dirigovala Simona Bajusz a jako zaskakující libero si opět skvěle počínala Pavla Meidlová. Celkově prostějovský kolektiv předvedl právě to, co v nouzové situaci potřeboval.

„Potřebujeme zlepšit náš týmový výkon i herní projev a dát do boje více pozitivních emocí. Prostě se maximálně soustředit na to, co my samy můžeme ovlivnit, abychom byly lepší než kvalitní soupeř. Všechno je hlavně o přístupu a já věřím, že je pořád v našich silách sérii ještě zlomit a přenést ji zpátky domů,“ říkala blokařka vékáčka Veronika Trnková v rozhovoru pro SPORTY TV před čtvrtým duelem semifinále pod Ještědem.

Ukázalo se, že nemluvila do větru. Její slova se přesně naplnila, ona sama zahrála parádně. A následoval tedy rozhodující pátý mač v podobě přímé bitvy o postup do extraligového finále! Kdo s koho? „Věřím, že naši výborní fanoušci zase přijdou a vytvoří holkám bouřlivou atmosférou v domácím prostředí, které je požene vpřed,“ nechal se slyšet před čtvrtečním dílčím vrcholem klubový šéf VK Petr Chytil.