Po velice špatném vstupu do sezóny 2023/24 se letošním cílem volejbalových juniorek VK Prostějov postupně stalo udržení extraligy ČR U20 bez nutnosti jít do baráže. Před závěrečným 7. kolem soutěže jsou ke splnění této mety malý krůček, který se budou snažit udělat během nejbližšího víkendu doma.

Turnaj posledního dějství ve skupině B o 5. až 8. místo totiž odehrají na vlastním hřišti Národního sportovního centra Prostějov, kde nastoupí v sobotu 20. dubna proti silnému KP Brno (10.00 hodin) i schůdnějším Kralupům nad Vltavou (18.00) a v neděli 21. dubna od 12.00 hodin v rozhodujícím šlágru proti Frýdku-Místku.

Právě s družstvem ze severní Moravy přitom Hanačky zápolí o přímou záchranu. Zatím jsou v tabulce desáté, mají o bod více než jedenáctý Frýdek, a pokud před ním v konečném pořadí zůstanou, nebudou muset do zrádné barážové kvalifikace.

„Naše holky musí v nadcházejícím domácím turnaji skončit před Frýdkem-Místkem,“ potvrdil zřejmost výchozí situace šéftrenér mládeže ve vékáčku Aleš Novák. Snad zůstanou všechny svěřenkyně koučky prostějovských juniorek Markéty Chlumské zdravé, aby mohly do rozhodujících zápasů jít v nejsilnějším možném složení. Vstup pro diváky je na veškerá utkání turnaje zdarma.

 

EXTRALIGA JUNIOREK ČR U20 – 7. KOLO

Turnaj skupiny B o 5. až 8. místo (Národní sportovní centrum Prostějov), zápasový program – sobota 20. dubna: 10.00 hodin VK Prostějov – KP Brno, 12.00 hodin TJ Kralupy – Sokol Frýdek-Místek, 16.00 hodin KP Brno – Sokol Frýdek-Místek, 18.00 hodin VK Prostějov – TJ Kralupy. Neděle 21. dubna: 10.00 hodin TJ Kralupy – KP Brno, 12.00 hodin VK Prostějov – Sokol Frýdek-Místek.