Už 25. kolo v sobotu 27. dubna nabídne druhá nejvyšší fotbalová soutěž a chleba se začíná lámat stále víc. V sobotním duelu ve svém azylu na půdě 1. HFK Olomouc si budou chtít fotbalisté Prostějova připsat další body do tabulky proti Jihlavě, kterou v průběhu jarní části zatím postihla obrovská krize, z níž potřebuje najít co nejrychleji cestu. To se jí povedlo proti rezervě Sparty, ale vyhráno také stále nemá. Na základě posledních výsledků se už totiž namočila do bojů o záchranu. Výkop zápasu je stanoven na 10.30 hodin.

Tabulka je neustále velmi vyrovnaná a fotbalisté Jihlavy se tak během jara zatím jen propadali tabulkou. Jeden z aspirantů na nejvyšší příčky po podzimní části totiž na jaře během sedmi zápasů nepoznal radost z vítězství a zapsal jen dva body. Třemi body si polepšil až v neděli proti Spartě. Místo příjemných starostí, zda se dostane alespoň do baráže, tak došlo na nervy, které si nikdo po podzimu na Vysočině nepřipouštěl. Jako velký problém se očividně ukázal odchod mladého střelce Fily do ligy, protože směrem dopředu to zatím drhne. Mužstvo dosud nedokázalo skórovat častěji než jednou.

Prostějov se naopak dostal z nejhoršího a držel se na dostřel klidnějších vod, kam by po zápase s Jihlavou chtěl zamířit. Jenže po utkání ve Varnsdorfu se dostal do obrovských starostí a proti Jihlavě už nemůže myslet na nic jiného než na povinné tři body do tabulky, jinak by už bylo skutečně zle. Do konce navíc zbývá stále méně bodů. A teď už se bude skutečně počítat každý.

Povzbudivým faktorem pro domácí může být i fakt, že poslední dva domácí zápasy proti svému soupeři dokázali zvládnout, teď bude ideální čas na to navázat. I v podzimní části nepředvedli na půdě soupeře špatný výkon, ale na body to nestačilo. Teď však může pomoci podpora domácích fanoušků. Tak dorazte svůj klub podpořit.