Deset dní volna od zisku extraligového bronzu na pražském Olympu měly volejbalistky VK Prostějov, než znovu začaly trénovat v tradiční fázi posezónní přípravy následující po skončení soutěže. Tato část tentokrát začala pondělkem 29. dubna.

„Máme za sebou první týden od pondělí do pátku 3. května, s volnými víkendy pojedeme až do konce května. Zatím jsme střídali herní tréninky zábavnější formou, fitko a různé hry s míčem, taky jsme chtěli zajít na tenis. Ale na kurtech zrovna nebylo místo,“ pověděl asistent kouče prostějovských žen Lubomír Petráš.

Jako obvykle má přípravu v tomto období na starost právě on. „Chceme, abychom každý týden měli aspoň dva volejbalové tréninky, k tomu dvakrát fitko s posilováním i kondičním cvičením a jako zpestření taky jiné sporty. Tedy tradičně beach na písku, zmíněný tenis. A dál uvidíme, co si budou chtít holky ještě zahrát,“ pousmál se Petráš.

Hráčská účast je tentokrát mnohem početnější než třeba loni. „Děvčat bylo většinou šest, jeden den i osm. Některým už skončily smlouvy, další mají jiné plány a jsou tam i reprezentační povinnosti. Obecně se zapojují hlavně holky, které samy chtějí a mají zájem na sobě v tomto období rozumně pracovat, udržovat se,“ připojil Petráš.