Minimálně několik hráček VK Prostějov různých věkových kategorií se každoročně naplno věnuje plážovému volejbalu, řada dalších si příležitostně zahraje některé turnaje. Proto se i letos dění na písku budeme pravidelně věnovat.

Momentálně už beachvolejbalová Národní tour 2021 zná svůj termínový kalendář, leč vzhledem ke stále nejisté situaci s rychlostí tempa v rozvolňování hygienických opatření proti šíření koronaviru v ČR jsou stanovená data jednotlivých akcí zatím jen předčasná.

„Kalendář je připraven, ale poslední dva měsíce nedělám nic jiného, než měním, posunuji či ruším turnaje. Většina dětí ještě ani nechodí do školy a trénink nezačal tak, jak bychom si představovali. Dohodli jsme se s vedením ČVS, že požádáme o výjimku, abychom mohli Národní tour spustit. Uvidíme, budeme-li úspěšní a za jakých podmínek. Pokud budu muset opět některé turnaje zrušit, pokusím se najít náhradní termíny po dohodě s jednotlivými promotéry,“ uvedl šéf tuzemské beachvolejbalové série Jan Meruna.

Pokud Ministerstvo zdravotnictví ČR návrh schválí, odstartuje Národní tour 2021 v sobotu 8. května Českým pohárem juniorek na pražském Strahově.