Trenérské rošády před novým soutěžním ročníkem v regionu neberou konce. Kromě již dříve zmíněných čtyř klubů přijde změna také ve Vrahovicích, kde se rozhodl skončit trenér David Mezuliánek. Jeden z předních klubů okresního přeboru pod jeho vedením odehrál poslední dva nekompletní ročníky. Nejvíce se bude určitě vzpomínat na spanilou jízdu podzimem sezóny 2019/20, kdy mužstvo ztratilo pouhé tři body a od titulu přeborníka a nabídky postupu jej připravila pouze pandemie.

„Ano, mohu potvrdit, že jsem se funkce trenéra ve Vrahovicích dobrovolně vzdal. Moje současná aktivita proti covidové mafii je velká a nechtěl jsem, aby moje jméno případně mohlo poškozovat klub, který mám rád,“ potvrdil dnes již bývalý kouč Vrahovic, co stále za jeho ukončením působení.

Oba ročníky pod jeho vedením velmi ovlivnila covidová situace v Česku, kdy se v obou sezónách odehrála pouze podzimní část. Celková bilance trenéra však byla více než pozitivní, a především první půl rok u kormidla Vrahovic byl snový a mužstvo jednoznačně kralovalo okresnímu přeboru. „Bohužel ten podvod s covidem obě sezóny velmi ovlivnil, a to nejen nám, ale i všem ostatním týmům a také lidem. V té první sezóně jsme šlapali opravdu výborně, a pokud by se dohrála i jarní část jsem přesvědčený, že bychom mohli přemýšlet o postupu, protože jsme opravdu téměř neměli konkurenci. Druhý ročník už byl o něco slabší, ale to také souviselo se vším, co se udávalo,“ ohlédl se za oběma ročníky trenér Mezuliánek.

Nejsilnější moment na lavičce Vrahovic považuje bývalý lodivod vítězství 3:0 na půdě Tištína, kde podle jeho slov mužstvo předvedlo do puntíku takový výkon, jaký si před duelem řeklo a z těžké půdy Tištína si odvezlo zaslouženou výhru.

Žádné další angažmá v současné chvíli neplánuje, určitě by se však ještě rád časem na trenérskou lavici vrátil. Teď má však před sebou, jak sám přiznal jiné plány. „Nyní se určitě mé další angažmá nechystá minimálně do voleb, kde nyní probíhají mé aktivity, a budu se snažit dokázat, že zde opravdu funguje covidová mafie, a to i na území Prostějova. Do budoucna bych se však ještě určitě rád k trenéřině vrátil, pokud mi to čas dovolí, protože na fotbal určitě nezanevřu“ dodal závěrem David Mezuliánek.

Kdo jej nyní na lavičce Vrahovic nahradí zatím není známo. „Nástupce stále hledáme. Některé kandidáty máme, ale co se týče alespoň nějaké předběžné dohody, tak tu nemáme u nikoho. Je možné, že jméno nového trenéra budeme vědět až před startem soutěže,“ prozradil předseda klubu David Kratochvíl.