V posledních dvou letech se stalo pravidlem, že Malečkovu memoriálu termínově předchází jiná top akce dráhové cyklistiky na prostějovském velodromu, a sice Velká cena Olomouckého kraje. Loni zavedená tradice (vynucená i covidem) platí také letos, významné závody proběhnou v úterý 24. a ve středu 25. srpna.

Program VCOK je velice podobný o dva dny pozdější Grand Prix Prostějov. „Pojedou se sprinterské i vytrvalecké disciplíny všech věkových kategorií, a to v úterní i středeční den od pravého poledne až do večerních hodin s předpokládaným koncem okolo jednadvacáté hodiny. Rovněž Velká cena Olomouckého kraje je přitom zařazena do mezinárodního kalendáře UCI,“ prozradil šéf akce a sportovní ředitel pořádajícího TUFO PARDUS Prostějov Michal Mráček.

Záštitu nad kláním převzal hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, kvalita startovního pole se blíží GPP – MOM. „Moc nám záleží na tom, aby úroveň tohoto významného cyklistického dostaveníčka pod krajskou patronací byla co nejvyšší. Snad nám bude přát příznivé počasí a jak účastníci, tak diváci si naplno užijí obě námi organizované sportovní akce během jediného týdne,“ zdůraznil Mráček.