Dlouho se o tom mluvilo, na konci minulé sezóny se z toho ale stala i realita – nejvyšší basketbal v Prostějově končí. Celek BK Olomoucko, který nahradil někdejší prostějovské Orly, se s Hanáckým Jeruzalémem rozloučil a i s nejvyšší soutěží se přesunul do Olomouce. V Prostějově tak zůstala „jen“ první liga.

To je v krátkosti shrnutí dění na místní basketbalové scéně. Na první pohled zní zpráva smutně a jako další prohra profesionálního sportu v Prostějově (po určitém sešupu tabulkou u volejbalistek a hokejistů).

Nicméně se nabízí i druhý pohled na věc. A ten naopak říká, že pád může prostějovskému basketbalu i pomoci. Je to pro něj možnost, jak se nadechnout a jak si navíc získat zpět veřejnost. Za tým by ještě více než dosud měli nastupovat odchovanci, hráči spjatí s regionem. Nyní je právě ten čas, kdy mohou přičichnout k basketbalu na stále vysoké, byť ne nejvyšší úrovni. A zároveň se ukáže, jak dobře se v Prostějově pracuje s mládeží. To vše lze přičíst u poklesu níže k dobru. Navíc nikde není psáno, že se Prostějované znovu vlastními silami mezi elitu nevyšplhají… A co je cennější než postup výše a s vlastní krví?