Další dva pokračující týmoví zástupci českého ženského volejbalu v aktuálním ročníku evropských pohárů nastoupili k prvním zápasům osmifinálové fáze shodně venku, ale s rozdílně nadějnými rezultáty.

Výběr UP Olomouc v rámci CEV Cupu cestoval do francouzského Le Cannet, kde tamnímu Voleru sice vzdoroval poměrně vyrovnaným způsobem, ale přesto neurval jedinou sadu. Z konečného skóre 3:0 (20, 28, 20) je zřejmé, že škoda byla především druhého dějství.

„Prohráli jsme sice 0:3, ale tento výsledek vůbec neodpovídá průběhu utkání. Od prvního balónu holky sváděly neskutečný boj proti výrazným individualitám v domácím dresu. Byl to z naší strany bojovný výkon, a navíc šlo vidět, že se naše hra posunula kvalitativně dál. Předváděli jsme to především v útoku, při obraně v poli i na nahrávce. Uvidíme, co přijde v odvetě. Volero je sice obrovský favorit, ale my určitě neskládáme zbraně,“ řekl kouč úpéčka Martin Hroch.

Šelmy Brno vyzvaly v Challenge Cupu srbský Tent Obrenovac na jeho půdě, aby po dramatickém průběhu urvaly alespoň trochu naděje pro druhý vzájemný mač v jihomoravské metropoli. Protivnice zvítězily 3:2 (12, 27, -24, -21, 2), nicméně brněnským volejbalistkám stačí v odvetné bitvě doma k postupu vyhrát i 3:1.