Vyloženě smolný moment na jednom z tréninků připravil prostějovskou volejbalistku Michaelu Beránkovou o část probíhající sezóny. Jak už Večerník informoval, dvaadvacetiletá smečařka či univerzálka si zranila palec pravé ruky, momentálně je na marodce a ještě tam delší dobu zůstane.

„Šlo o nešťastnou náhodu. Hráli jsme bagrovanou a Míša při snaze o vybrání balónu skočila na zem, ale to se jí ještě nic nestalo. Až když se snažila normálně vstát jako vždycky, smekla se jí ruka a blbě si vykloubila palec na ruce. Navíc na pravé, tedy její smečařské,“ kroutil hlavou trenér žen VK Miroslav Čada při popisu úrazu.

Následná lékařská vyšetření odhalila, že má Beránková na palci přetržený vaz. „Tím pádem bylo jasné, že musí na operaci, během které jí tohle nepříjemné zranění dají dohromady. Na zákrok šla v úterý 7. prosince a dobrá zpráva je, že se operace zdařila. Hned druhý den ve středu ji pustili domů, teď probíhá léčení,“ prozradil Čada.

Po nějaké době se Michaela zapojí do přípravy, ale samozřejmě jen částečným způsobem a opatrně. „Vše budeme průběžně konzultovat s doktory tak, aby Míše hlavně nehrozily žádné zdravotní komplikace. S trénováním začne pozvolna a pouze to, co bude v danou chvíli moct dělat. Určitě využije i ortézu.“

Než ale jeho svěřenkyně znovu naskočí do soutěžního duelu, to logicky potrvá. „Záleží na době rekonvalescence a veškerých okolnostech, nicméně odhadujeme, že zůstane minimálně dva měsíce bez utkání. Potom se uvidí,“ potvrdil Čada už dříve zmíněný časový údaj o délce absence.