Dramatické chvíle se odehrály v úterý krátce po poledni nedaleko obce Dobrochov. Postarší paní byla na procházce se svým psem a následkem pádu skončila v potoce. Jak se dostala do úžlabí, které je dva metry pod úrovní terénu, zatím není jasné. Žena měla štěstí, že ji objevily náhodné kolemjdoucí, které okamžitě zavolaly pomoc.

„Paní byla při vědomí, ale nebyla schopná pohybu, špatně komunikovala,“ popsali další svědci události. Na místo tak dorazili dobrovolní hasiči z Brodku u Prostějova následovaní profesionály z Prostějova a záchrannou zdravotní službou, která podchlazenou ženu odvezla do nemocnice. Co se tedy přesně za obcí na jihu okresu událo?

Starší paní si vyšla na procházku se psem. Zhruba kilometr od obce ale došlo k pádu, v jehož důsledku skončila až v úžlabí potoka. Ten sice není hluboký, ale nad síly dotyčné. Hovoří se o možné mozkové příhodě, ale jako pravděpodobnější varianta se nabízí uklouznutí, pád mohl způsobit i pes na vodítku.
„Jednalo se o nějaké statnější plemeno, které má sílu a nejpravděpodobnější mi přijde varianta, že na poli něco zahlédl a paní zřejmě stáhl. Zrovna to bylo v místě, kde je takový betonový můstek, dostáváte se tam na druhou stranu. Bylo ještě štěstí, že se o něj nezranila,“ popsal situaci velitel dobrovolných hasičů z Brodku u Prostějova Marcel Žák, který byl na místě první.
Samo úžlabí potoka je přitom minimálně dva metry pod úrovní terénu. „Tam asi nejspíše někde uklouzla na rozmrzlém terénu a spadla do vody. Když jsme přijeli, paní byla při vědomí, ale silně podchlazená. Našly ji tam dvě ženy, které byly na procházce, a to bylo velké štěstí. Paní tam odhadem mohla ležet půlhodinu až hodinu, nejvýše dvě hodiny. Byla tak hlavně podchlazená, komunikovala s námi, ale šlo spíše o vzdechy. Na přesnou příčinu si tak zatím budeme muset počkat, ale domnívám se, že za příčinou pádu s následným uklouznutím stojí pes,“ doplnil k úternímu zásahu Žák.
Ženu se podařilo dobrovolným hasičům dát do fixní polohy a následně ji pomohli transportovat do sanitky, kde proběhlo prvotní vyšetření. Pak už následoval odvoz do nemocnice. Nebýt dvojice kolemjdoucích žen, mohla tato událost skončit tragicky.