Letos první jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova se uskuteční v úterý 22. února a začne hodinu po poledni. Kvůli stále platným protiepidemickým opatřením se nejvyšší vrcholný orgán sejde opět v náhradním prostoru, a to v hlavním sále Společenského domu v Komenského ulici. K návratu do tradiční obřadní síně radnice tedy stále nedochází.

Komunální politici mají před sebou program obsahující sedmačtyřicet bodů jednání. „Po schválení programu schůze si vyslechneme a schválíme zprávu o činnosti Městské policie Prostějov a analýzu stavu veřejného pořádku za rok 2021. Následně se bude projednávat návrh čestných ocenění městské policie. Poté proběhne jmenování nové členky správní rady obecně prospěšné společnosti Národní dům, schvalovat se budou zástupci města do představenstva a dozorčí rady obchodní společnosti Vodovody a kanalizace a projednávat budeme i řadu návrhů na rozpočtová opatření ke stavebním investicím. Schvalovat se budou v úterý také některé dotace sociálním organizacím včetně Azylového centra,“ nastínil některé hlavní body František Jura (ANO 2011), primátor Statutárního města Prostějov.

Kromě zmíněných dotací do sociální oblasti budou zastupitelé a zastupitelky schvalovat i veřejnou finanční podporu do sportu. „Hned poté bude následovat několik bodů majetkoprávní povahy, převážně půjde o prodeje městských pozemků,“ přidal první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Na programu jednání zastupitelstva jsou i dva tradiční body. Dozvíme se například novinky z jednání mezi zástupci vedení magistrátu a Správou železnic o dalších plánech s budovou místního nádraží a jednat se bude rovněž tradičně o postupu plánů na revitalizaci jižní části centra Prostějova včetně rekonstrukce budovy Společenského domu.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník bude jako vždy přímo u toho a z jednání zastupitelstva přinese v příštím vydání podrobnou reportáž.