Přesně dva týdny před zasedáním Zastupitelstva statutárního města Prostějova se ještě ke svému jednání sejdou prostějovští radní. Konšele čeká náročný program schůze, která začne v úterý 31. května v deset hodin dopoledne v jednací místnosti rady v přízemí prostějovské radnice.

Prostějovští radní mají na programu projednat přes sedm desítek bodů souvisejících se životem ve městě. „Budeme projednávat účetní závěrku Lesů města Prostějova, dále program a udělení výjimek během letošních Hanáckých vlastností, návrh na zahájení zadávacího řízení pro rekonstrukci Trávnické a Sokolské ulice a stejně tak návrh na zahájení řízení pro dodavatele dopravní obslužnosti Prostějova městskou hromadnou dopravou na léta 2024 až 2033. Zabývat se budeme provozem sdílených kol na další dva roky, vybírat budeme firmu, která zrekonstruuje vrahovické Sídliště Svornosti, a diskutovat budeme rovněž o dalších veřejných zakázkách, které nás letos čekají. Schvalovat budeme dotace na projekty Zdravého města Prostějova, zabývat se budeme mnohými otázkami prostějovského školství a čeká nás schválení hned několika rozpočtových opatření, kterými pokryjeme již probíhající nebo naplánované stavební investice města,“ nastínil základní body programu jednání rady města primátor František Jura.

V úterý budou prostějovští konšelé projednávat rovněž hned několik majetkoprávních záležitostí, u nichž podstatnou část budou tvořit pronájmy bytových i nebytových prostor.

O den později, tedy ve středu 1. června se uskuteční tisková konference, na které nebude Večerník pochopitelně chybět. Podrobné zpravodajství z výsledků jednání rady přineseme v příštím vydání.