V úterý 6. září se k jednání sešlo Zastupitelstvo statutárního města Prostějova. Naposledy v tomto volebním období. Bezmála sedmihodinové jednání okořenila osobní účast senátorky za Prostějovsko, Tovačovsko a Kojetínsko Jitky Chalánkové. Poslední předvolební zasedání komunálních politiků bylo mnohdy velice bouřlivé, ovšem skončilo smířlivě závěrečnými děkovnými projevy lídrů všech stran a hnutí.

Z úterního jednání zastupitelstva se omluvili František Fröml (Změna pro Prostějov) a Martin Hájek (Na rovinu!). V úvodu si zastupitelé vyslechli pozitivní zprávy o výsledcích rozpočtu města během prvního pololetí, jehož plnění se zatím pohybuje v černých číslech. Hodně prostoru k diskuzím věnovali komunální politici v otázkách úprav vyhlášek města ohledně rušení nočního klidu, popíjení alkoholu na veřejných místech a také o zákazu žebrání ve vybraných lokalitách. Zastupitelé probrali také dlouhodobé plány rozvoje sportu, kdy nejvíce času strávili bouřlivými projevy nad budoucností projektu výstavby krytého bazénu v Prostějově. Potlesk a uznání si vysloužil nový majitel zámku ve Ptení, kterému zastupitelé tuto nemovitost „přiklepli“ drtivou většinou hlasů, a to i přes protesty určité části zastupitelů Ptení.

Další rozvláčné diskuze se vedly nad budoucností Společenského domu, fungování Radničních listů či místního nádraží. Poslední jednání prostějovského zastupitelstva skončilo děkovnými projevy lídrů jednotlivých stran a hnutí.

Podrobné zpravodajství připravujeme do tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyjde v pondělí 12. srpna