V milou tradici se proměnilo přispívání psímu útulku Voříšek v Čechách pod Kosířem. V době Vánoc se na toto místo sjíždějí lidé z celého okolí, aby vylepšili svátky jeho čtyřnohým obyvatelům. Ti se tak každoročně mohou těšit na pamlsky, ale třeba i obyčejné deky, které zahřejí. Těsně před Štědrým dnem neváhali pod Kosíř přijet také primátor Statutárního města Prostějov František Jura a jeho náměstci Jiří Rozehnal a Marcela Župková.

 

„Útulek slouží i jako azyl pro psy nalezené na území města Prostějova. Aktuálně jsou v něm čtyři psi z našeho města, celkem se starají o dvaašedesát zvířat,“ konstatoval při své návštěvě primátor František Jura.

I pro vedení města se už stal vánoční výjezd do útulku za opuštěnými zvířaty klasikou. „Návštěva útulku Voříšek se stala pevnou součástí našeho adventního programu,“ potvrdil první muž prostějovské radnice. Stejně tak se stalo tradicí přilepšení tamějším zvířatům. „Letos jsme zdejším psům přivezli zásobu kvalitního krmiva, pamlsky a pár pelíšků, ať lépe zvládnou chladné zimní dny. Mám radost, že se řadě zvířat od naší minulé návštěvy podařilo najít nový domov, na druhé straně stále přibývají a potřebují naši pomoc,“ uvedl primátor. Zároveň vyzval veřejnost k pomoci jak útulku, tak jednotlivým psům.