Takoví lidé by si psy určitě pořizovat neměli. A už vůbec ne ty, kteří se řadí mezi takzvaná bojová plemena. Stafordi patří mezi psy, kteří dokáží být zlatí.

Vyžadují však pevnou ruku. Špatně vychovaný staford může být velice nebezpečný pro své okolí. Právě staforda, jehož nezvládala, vypustila koncem února jeho majitelka na sídlišti Hloučela. Jaké byly jeho další osudy?

 

Staford dlouho volně pobíhal po sídlišti Hloučela, strážníci jej odchytili v ulici Jana Zrzavého. Následně putoval do útulku v Čechách pod Kosířem.

„Je mi z toho strašně smutno. Falco je čipován a registrován na svou majitelku, jejíž jméno i adresu známe. Dlouho se nám s ní nedařilo telefonicky spojit, nakonec nám zavolala a řekla, že psa prostě už nechce a tím to pro ni končí,“ vyjádřil se provozovatel útulku Leopold Dostál. Zda se opuštěnému Falcovi podaří najít nový domov, je velkou otázkou. „Kdyby se ho alespoň majitelka vzdala formou daru, bylo by možné jej okamžitě nabídnout k adopci. Takto musíme čekat další čtyři měsíce. Kromě toho o příslušníky podobných plemen, kteří vyžadují důslednou výchovu, nebývá mezi lidmi velký zájem,“ posteskl si Leopold Dostál.

V útulku v Čechách pod Kosířem v těchto dnech končí nebývale velké množství psů. Patří mezi ně i dvojice kníračů, kteří byli odchyceni v Havlíčkově ulici v Prostějově. Pejsek a fenka, pravděpodobní sourozenci, však u sebe čipy vůbec neměli. „Pokud pes čip má, vždy kontaktujeme jako první majitele,“ ubezpečil na závěr Leopold Dostál. Jak ukazuje případ totálně nezodpovědné majitelky z Prostějova, ani to však není vždy záruka úspěchu.