Prostějovský magistrát i letos výrazně přispěje svým vkladem do provozu tolik oblíbeného cyklobusu. Právě cyklobusy budou v letošním roce obsluhovat dvě trasy, konkrétně Prostějov – Plumlov – Drahany – Rozstání – Baldovec – Jedovnice a Prostějov – Olomouc – Sobáčov – Mohelnice – Bouzov.

Předpokládaná částka, kterou město za provoz uhradí, je 336 400 korun bez DPH. Tato částka je pro letošní rok 2024 navýšena o meziroční inflaci. „Provozované trasy jsou podle ohlasů, které máme k dispozici, pro občany velmi atraktivní, trasy si široká veřejnost oblíbila, a dokonce jsme neobdrželi ani žádné podněty na změny jízdního řádu či změnu tras,“ uvedla mluvčí prostějovského magistrátu Jana Gáborová s tím, že dopravce FTL je aktuálně držitelem licencí pro provozování obou linek na těchto trasách a splňuje i další podmínky kladené městem. Například disponuje přívěsným vozíkem pro dopravu až 20 kusů jízdních kol a dále umožňuje nákup jízdenek předem buď v informační kanceláři, nebo přes internet. 

Cyklobus do Jedovnice bude jezdit v období od 29. 3. do 29. 9. 2024 vždy v neděli a ve státem uznávaný svátek (výjimkou jsou svátky 6. 7. a 28. 9. 2024). Cyklobus směr Bouzov bude jezdit jen v soboty v období od 30. 3. do 28. 9. 2024.