Stejně jako v předchozích letech se policisté v prostějovském regionu budou věnovat situaci na silnicích a dálnicích. Nyní se připravují na celostátní dopravně preventivní akci s názvem SPEED MARATHON. Místa pro radary policejních  hlídek může nyní navrhnout i veřejnost.

 

Každý rok dopravní experti vyhodnocují rok předešlý a vytvářejí dopravně bezpečnostní plány pro daná teritoria. Součástí těchto expertiz je také určování rizikových míst z hlediska překračování nejvyšší povolené rychlosti. Kromě dopravních expertů však mohou sami občané vytipovat riziková místa a upozornit na ně v internetovém hlasování.

Vloni policisté na základě návrhů od občanů měřili rychlost v Hluchově, Ohrozimi, Kandii, Služíně, Výšovicích, Němčicích nad Hanou, Plumlově a Bedihošti. 

Hlasovat můžete již nyní na stránce https://www.bezpecnecesty.cz/…hon. Anketa trvá do 31. března 2024. Po jejím vyhodnocení bude oznámen přesný termín, kdy SPEED MARATHON 2024 proběhne ve všech krajích naší republiky, tedy i v kraji Olomouckém.