Už to bude dva roky, co Večerník informoval o tom, že u dálnice D1 na katastru Mořic by měla vyrůst pobočka řetězce McDonald’s na Prostějovsku. Předpokládaný termín otevření byl závěr loňského roku. Zatím k němu však nedošlo. Zajímali jsme, zda z chystaného projektu nesešlo. 

 

Dle osloveného starosty Mořic se na plánech nic nemění, vše pouze trvá o něco déle, než se původně předpokládalo. „Součástí restaurace a kavárny má být parkoviště, k čemuž bylo potřeba provést změnu územního plánu, a to chvíli trvalo,“ vysvětlil Tomáš Pavelka. Mořice výstavbu podporují, neboť si od otevření restaurace slibují nová pracovní místa pro obyvatele obce i okolí.

Celý projekt je nyní ve fázi žádosti o stavební povolení. „Dle aktuálních předpokladů by mohla být restaurace otevřená koncem letošního roku, případně v první polovině toho příštího,“ reagoval na náš dotaz Tomáš Pavelka.

Restaurace McDonald’s u Mořic by měla být v pořadí druhá na Prostějovsku. Už loni v únoru byl obdobná otevřena v obchodní zóně u Držovic.