Letošní bruslařskou sezónu sice už nestihnou, ale i tak je to výborná zpráva. Po zhruba čtyřleté pauze se v konické víceúčelové hale opět podařilo vytvořit led. Během zkušebního zaledování vznikla vrstva tenká 5 mm. I to stačilo k tomu, aby bylo jasné, že zkouška moderních technologií dopadla dobře a vše již funguje, jak má. Zásadní rekonstrukce haly za celkem 26 milionů korun tak bude dokončena v nejbližších dnech.

 

Takzvaná víceúčelová hala byla v Konici postavena v roce 2006. Naposledy se v ní bruslilo v roce 2020. Následující dva covidové roky jí vystavily stopku, provoz se nepodařilo obnovit ani poté, co už byly nejrůznější restrikce minulostí. Důvodem byl její špatný technický stav.

Vedení města tak muselo volit mezi tím, zda halu zbourat, nebo kompletně opravit. V Konici nakonec zvolili druhou možnost. Ostatně bruslení se u lidí z města i okolí těší solidní oblibě. Zároveň se ve městě rozhodli projekt rozšířit na skutečně víceúčelovou halu, kterou bude možné využívat po celý rok, do práce se stavbaři pustili už loni v létě. Původně ji chtěli zprovoznit již v polovině ledna, náročné práce se ale zdržely. Nyní by však již měly být prakticky u konce. „Realizace projektu přijde na 26 milionů korun, 13 milionů město získalo díky dotaci z Národní sportovní agentury, 1 milionem přispěje Olomoucký kraj, zbytek půjde z rozpočtu města,“ uvedl již dříve konický starosta Michal Obrusník.