Na nechráněném železničním přejezdu u Kostelce na Hané došlo minulou středu okolo poledne k dopravní nehodě. Osmdesátiletý řidič osobního vozidla vjel na koleje v době, kdy tudy projížděla místní „lokálka“. Vlak auto z přejezdu doslova sestřelil, nikomu se ale naštěstí nic nestalo. 

 

„Ve středu 3. dubna krátce po poledni jel osmdesátiletý řidič s vozidlem Citroen Berlingo od Čelechovic na Hané směrem ke křižovatce se silnicí mezi Prostějovem a Kostelcem na Hané. Na železničním přejezdu, který se nachází před zmíněnou křižovatkou, se střetl s právě projíždějícím osobním vlakem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn,“ informovala Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci. 

Policisty provedené dechové zkoušky u strojvedoucího i řidiče osobního automobilu měly negativní výsledek. „Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 150 tisíc korun. Kvůli nehodě byl provoz na trati přibližně na hodinu a půl zastaven. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ dodala mluvčí krajské policie Marie Šafářová.