Je to k vzteku. Nebezpečný azbest, plechovky od barev, molitanové matrace, plasty, kanystry, staré pneumatiky, kabely, dřevo, nábytek všeho druhu od židlí až po celé obytné stěny, také skelnou vatu, dřevo i stavební suť. To všechno nacházíme v příkopech podél silnic, na polích, polních cestách, ale třeba i v lesoparku Hloučela. Jedna skutečně obří černá skládka vyrostla v prostoru takzvané „Kobylí hlavy“ kousek od ohrozimského kopce.  

Při cestě z Prostějova do ohrozimského kopce se po levé straně nacházel muniční sklad 22. výsadkové brigády zvaný „Kobylí hlava“. Vybudován byl v padesátých letech 20. století, a přestože vchod do něj je stále viditelný, po převratu byl zrušen a v současnosti je jeho okolí silně zarostlé. Právě tam se za krásami přírody vypravil jeden z místních. Objevil však černou skládku. „To se tak jdete projít do přírody a uvědomíte si, jací jsou lidé hovada,“ shrnul své pocity Lubomír S., který vše zveřejnil na sociálních sítích.

Není vyloučeno, že tentokrát by mohlo upozornění na existenci černé skládky vést dokonce i k jejímu odstranění. „Jsem zaměstnanec FCC Prostějov, a pokud to vedoucí schválí, tak to uklidíme,“ reagoval Ivan M. na příspěvek zveřejněný ve skupině Prostějov Bez Cenzury.

Právníci upozorňují, že každý, kdo neoprávněně založí skládku nebo odkládá odpady mimo vyhrazená místa, se dopouští přestupku podle zákona o odpadech. Za tento přestupek lze uložit pokutu až 50 000 korun. Samo uložení pokuty však nezbavuje osobu povinnosti odstranit závadný stav ve lhůtě stanovené obcí.