Zdraví není všechno, ale beze zdraví se všechno stává ničím. Tuto pravdu si na vlastní kůži naplno prožívá hrdý příslušník prostějovské 601. skupiny speciálních sil Josef Burget. Otci ročního syna se před rokem převrátil život vzhůru nohama. Do té doby fyzicky i psychicky neobyčejně silný muž musel být operován kvůli rostoucímu nádoru na mozku.

Po operaci zůstal upoután na lůžko, nyní s obrovským odhodláním podstupuje dlouhou a náročnou léčbu. Na jeho podporu vypsal Nadační fond speciálních sil ve spolupráci s Olomouckým krajem finanční sbírku. Lidé mohou přispívat na účet číslo 107-1643840227/0100.

 

Loni v březnu se Josefu Burgetovi, jeho manželce i malému synovi kompletně změnil život. Otci rodiny byl diagnostikován nález na mozku, který se postupně zvětšoval a musel být odoperován. Náročnou operaci provázely velké komplikace. Bezprostředně po ní zůstal ležet na lůžku s poškozeným zrakem a ochrnutou tváří. Má však manželku a ročního syna, který potřebuje svého tátu. I proto se s vervou pustil do rekonvalescence. V ní by mu měla pomoci i finanční sbírka, kterou vypsali jeho kamarádi ze speciálních sil Armády ČR.

Někdejší elitní voják má problém s mobilitou a je proto trvale odkázán na invalidní vozík. Přesto nic nevzdává a bojuje. „Cvičí a podstupuje série rehabilitací. Nechce si připustit, že by z něj nebyl plnohodnotný partner pro manželku a skvělý táta pro jeho malého chlapečka. Je odhodlaný svého syna aktivně provést životem,“ vyjádřili se Pepovi kamarádi z prostějovské 601. skupiny speciálních sil generála Moravce.

Josef Burget má sílu se svým osudem bojovat dál. Neschází mu motivace, entuziasmus ani chuť dělat další pokroky na cestě ke zlepšení. „Co však schází, jsou finance na léčbu, rehabilitace a terapie. Pepa se chtěl se vším poprat sám, ale my ho v tom nenecháme samotného, pořádáme pro něj sbírku. On byl vždy jeden z prvních, kteří pomáhali všem okolo. A stejně tak teď činíme my,“ zdůraznili elitní vojáci. 

Finanční sbírka dává naději, že se Pepa opět vrátí do pracovního života, i když už to zřejmě nebude v uniformě. „Bude moci podstoupit potřebnou léčbu ke zlepšení motoriky a zraku a zároveň bude potřebovat pořídit věci, které mu v jeho zdravotním stavu usnadní fungování v běžném životě. Výtěžek sbírky tedy bude použit především na neurologické rehabilitace, zrakovou terapii a zdravotní pomůcky. Z finančních prostředků, které se případně vyberou navíc, zařídíme Pepovi a jeho rodině bezbariérové bydlení,“ uzavřeli jeho kamarádi s tím, že celý kolektiv speciálních sil děkuje všem, kteří se rozhodnou Pepovi přispět jakoukoliv částkou.

 

Jak přispět? 

Číslo účtu:

107-1643840227/0100