Kdo neviděl, neuvěří! O způsobu doručování ze strany některých pošťáků kolují v poslední době hotové legendy. Naprosto bezprecedentní způsob zachytily kamery ve vnitrobloku Palackého ulice v Prostějově. Doručovatel zde házel balík na balkon domu nacházející se ve výšce zhruba čtyř metrů! Když mu to nevyšlo a balík spadl, zkusil to znovu, tentokrát již úspěšně.

Balík nakonec našla adresátka na nepříliš využívaném místě až po týdnu od tohoto „doručení“! Na poště jí přitom řekli, že si ho převzala z ruky do ruky!

Říká se, že všechno létá, co peří má. V dnešní době však očividně mohou létat i poštovní balíky. A to pořádně vysoko! Právě „létající“ balík zachytilo video v Palackého ulici, které bylo zveřejněno ve facebookové skupině Prostějov Bez Cenzury.

Pochopitelně že balík nelétal sám, ale prostřednictvím poštovního doručovatele. Ten se s tím nepáral, mírně řečeno. „Absolutně jsem nechápala, že je něco takového možné. Balík na tom balkoně ležel od 4. dubna celý týden. Objevila jsem ho až na základě reklamace dcery na poště v Nymburce, odkud ho posílala. Tam jí řekli, že jsem si ho osobně převzala ve 12:48 hodin. Přitom jsem v té době byla ještě v práci,“ popsala Věra Cinová. Nebýt kamerového záznamu, tak žena balík zřejmě hledá dodnes. „Ten šikulka si to i podepsal, že jsem balík převzala,“ dodala Věra Cinová, podle níž celou situaci lze brát s humorem. „Na druhou stranu kdoví kolik lidí kvůli podobným praktikám hledá své ztracené balíky,“ uzavřela žena.