Letos druhé a celkově již jedenácté jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova v tomto volebním období je na pořadu v úterý 23. dubna. Schůze vrcholného politického orgánu města začne v obřadní síni prostějovské radnice v 10.00 hodin a je pochopitelně veřejnosti přístupná. A Večerník? Ten jako vždy bude přímo u toho!

 

Po zahájení a schválení programu zasedání budou zastupitelé schvalovat úpravy rozpočtu Městského divadla v Prostějově. „Následovat bude celý blok dotací sportovním klubům, a to jak na celoroční činnost, tak na jednorázové akce. Budeme taktéž jednat o dotacích do sociální oblasti. Poté bude na programu jednání o šesté změně Územního plánu Prostějov, o dotačním programu Péče o historické dědictví města na rok 2024, schvalovat budeme projekt na regeneraci prostranství na sídlišti Kostelecká, rozpočtová opatření na další investiční akce a chybět nebudou samozřejmě i záležitosti majetkoprávního charakteru. Schvalovat tak budeme prodeje i naopak výkupy některých pozemků,“ sdělil Večerníku František Jura, primátor Prostějova.

V příštím vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku přineseme podrobné zpravodajství z tohoto úterního jednání prostějovského zastupitelstva.